0596 362 116
Banner 1920

Partiële prothese

Een partiële prothese is een gedeeltelijke prothese en vervangt een gedeelte van uw tanden en kiezen. Een partiële prothese kan een plaatje van roze kunststof of een metalen frame zijn.

Een partiële prothese kan en mag alleen door een tandprotheticus aanmeten worden wanneer de resterende tanden en kiezen gecontroleerd zijn door uw tandarts. Voor het vervaardigen van een partiële prothese is dus een goede samenwerking met uw tandarts vereist. De tandarts draagt immers de verantwoordelijkheid voor de tanden en kiezen en de tandprotheticus voor de partiële prothese.

Partie êle prothese

Er bestaan twee soorten partiële protheses. Een plaatje van roze kunststof of een metalen frame. Een plaatprothese is goedkoper en meestal voor een kortere periode of als voorloper naar een volledig kunstgebit. Een metalen frame is duurzamer, past beter en zorgt voor minder slijtage aan uw eigen tanden en kiezen. Beide partiële protheses kunt u geheel uit de mond nemen. Het aanmeten van een partiële prothese komt erg precies en om er voor te zorgen dat uw partiële prothese goed past, zijn er verschillende afspraken nodig. De afspraken kunt u ongeveer vergelijken met het aanmeten van volledig kunstgebit.