0596 362 116
Banner 1920

Klikgebit

Een klikgebit is een uitneembare kunstgebit op implantaten. Een implantaat is een kunstwortel dat in het kaakbot wordt geplaatst. Het ziet er uit als een schroef en is gemaakt van titanium. Titanium is een lichaamsvriendelijk materiaal waar kaakbot tegenaan kan groeien. Het implantaat biedt houvast voor het klikgebit.

Heeft u last van een loszittend kunstgebit? Een klikgebit is de ideale oplossing wanneer u de zekerheid wilt van een vastzittend kunstgebit en geeft u daarnaast de mogelijkheid om het zelf uit uw mond te nemen. Met een klikgebit gaat eten en praten veel beter en het geeft u meer zekerheid. Het plaatsen van implantaten is een relatief kleine ingreep en gebeurt altijd door een implantoloog of een kaakchirurg.

Wanneer wij constateren bij een intake gesprek dat uw klachten en problemen niet zijn op te lossen met een aanpassing of een nieuw kunstgebit, dan kunnen wij u doorverwijzen naar één van onze implantologen of kaakchirurg. De implantaten zullen dan eerst geplaatst worden en daarna maken wij voor u het klikgebit op de implantaten.

Klikgebit

Wanneer de implantaten vast gegroeid zijn komt u terug in onze praktijk en zullen wij gaan starten met het aanmeten van uw nieuwe klikgebit.

Het aanmeten van een klikgebit komt heel erg nauwkeurig en om er voor te zorgen dat uw klikgebit exact past, zijn er verschillende afspraken nodig.

We beginnen met het maken we de eerste afdrukken, met deze afdrukken kunnen wij speciale lepels maken.

Met behulp van de speciaal voor u gemaakte lepels worden definitieve afdrukken van uw beide kaken gemaakt. Hiermee wordt de randlengte en de pasvorm van uw nieuwe kunstgebit vastgelegd. We gaan bij het maken van de afdruk van de onderkaak ook de implantaten afdrukken.

Vervolgens gaan we de beet vastleggen tijdens een beetbepaling. Met een beetbepaling kunnen wij zien hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond aanwezig is voor het klikgebit. Ook overleggen wij met u uw esthetische wensen en bepalen we samen de kleur van de te gebruiken tanden.

Tijdens de volgende afspraak gaan we het klikgebit passen in was. We controleren of de tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. Tevens wordt de spraak gecontroleerd en zijn er eventueel nog aanpassingen mogelijk.

Wanneer het klikgebit helemaal klaar is wordt deze geplaatst. Om het klikgebit vast te klikken op de implantaten zijn verschillende systemen en mogelijkheden beschikbaar. Vaak wordt een staafje (steg) of drukknoppen geplaatst op de implantaten. Tijdens het plaatsen van uw nieuwe klikgebit controleren wij het klikgebit op pasvorm, esthetiek en pijnplaatsen. Wij zorgen er voor dat uw goed en volgende uitleg en instructies krijgt over het in en uit doen van uw nieuwe klikgebit. En u krijgt instructies over de reiniging en het gebruik van uw nieuwe klikgebit.

Jaarlijks ontvangt u van ons een uitnodiging voor een controle van uw klikgebit. Wij bieden deze controle kosteloos aan! De implantaten dienen minimaal jaarlijks gecontroleerd te worden door uw implantoloog of kaakchirurg.

Een klikgebit verdient de zorg van een tandprotheticus