0596 362 116
Banner 1920

Kunstgebit

Een kunstgebit is een van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van de natuurlijke tanden en kiezen wanneer deze verloren zijn gegaan door bijvoorbeeld een ongeval, erfelijkheid, ziekte of een andere oorzaak.

Een tandprotheticus is de specialist voor het aanmeten en vervaardigen van kunstgebitten. Het aanmeten van een kunstgebit komt heel erg nauwkeurig en om er voor te zorgen dat uw kunstgebit exact past, zijn er verschillende afspraken nodig.

Allereerst beginnen we met een intake gesprek. Tijdens deze kennismaking worden uw wensen, (medische)klachten en eventuele problemen in kaart gebracht. Dit doen wij onder andere door een mondonderzoek uit te voeren en uw oude kunstgebit te beoordelen. We bespreken de kosten van uw nieuwe kunstgebit en leggen de vergoeding van uw zorgverzekering uit. Daarna maken we de eerste afdrukken, met deze afdrukken kunnen wij speciale lepels maken.

Met behulp van de speciaal voor u gemaakte lepels worden definitieve afdrukken van uw beide kaken gemaakt. Hiermee wordt de randlengte en de pasvorm van uw nieuwe kunstgebit vastgelegd.

Vervolgens gaan we de beet vastleggen tijdens een beetbepaling. Met een beetbepaling kunnen wij zien hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond aanwezig is voor het kunstgebit. Ook overleggen wij met u uw esthetische wensen en bepalen we samen de kleur van de te gebruiken tanden.

Tijdens de volgende afspraak gaan we het kunstgebit passen in was. We controleren of de tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. Tevens wordt de spraak gecontroleerd en zijn er eventueel nog aanpassingen mogelijk.

Wanneer het kunstgebit helemaal klaar is wordt deze geplaatst. We controleren uw nieuwe kunstgebit op pasvorm, esthetiek en pijnplaatsen. U krijgt altijd instructies over de reiniging en het gebruik van uw nieuwe kunstgebit.

Jaarlijks ontvangt u van ons een uitnodiging voor een controle van uw kunstgebit. Wij bieden deze controle kosteloos aan!

Volprothese

Bent u toe aan een nieuw kunstgebit? Bij ons kunt u terecht wanneer u niet meer tevreden bent met uw gebit of wanneer uw huidige kunstgebit aan vervanging toe is.

Wat heb je aan een goed gebit, als er niks te lachen valt?