0596 362 116
Banner 1920

Coronavirus

Update 14-12-2020:

Mondzorgpraktijken blijven ook na het afkondigen van de 'harde lockdown' volledig toegerust om elke vorm van zorg te verlenen aan patiënten die naar alle waarschijnlijkheid niet besmet zijn met het coronavirus COVID-19. Maar er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden.

Even aanwaaien voor het maken van een afspraak is er niet meer bij. Je zult eerst moeten bellen en daarna kan er pas een afspraak worden gemaakt.

Een overvolle wachtkamer is verleden tijd. Kom ook niet (veel) te vroeg voor je afspraak, de kans is groot dat je dan buiten moet wachten. In de behandelkamer geldt de 1,5 meter regel overigens niet.

Een mondzorgpraktijk wordt niet gezien als een publieke binnenruimte: mondkapjes zullen dus niet verplicht worden, maar natuurlijk ben je vrij om er een te dragen. Veel mondzorgpraktijken zullen dit ook promoten. Elke praktijk is anders, dus volg de instructies van je mondzorgverlener of vraag ernaar. Was vervolgens je handen en betreed dan pas de behandelkamer. Reinig na de behandeling weer je handen.

Mondzorgpraktijken voldeden altijd al aan de hoogste hygiënestandaarden: medische mondkapjes gebruiken, handen desinfecteren en het schoonmaken van instrumenten zit in de natuur van mondzorgverleners. In de behandelkamer zie je geen veranderingen. Wel zul je merken dat je bij het betreden van de praktijk gevraagd wordt je handen te desinfecteren of te wassen. En daarna nergens meer aan te zitten. Probeer dus ook van je mondkapje en telefoon af te blijven.

Corona banner

Om een afspraak in te plannen kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen op: 0596-362116 of via onze Contact pagina.

https://www.allesoverhetgebit....

Omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, gelden de volgende simpele regels:

1. Schud geen handen

2. Was je handen regelmatig met zeep; ook goed tussen je vingers. Reinigen met desinfecterende gel is ook prima

3. Raak je ogen, mond en neus zo min mogelijk aan

4. Nies of hoest in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct daarna weg